Universitetskaya St., 16 Kharkiv, 307/1.
733-79-57
fl@uipa.edu.ua

Ukrainian Youth on the Way to Democratic Values

Ukrainian Youth on the Way to Democratic Values

21 квітня відбулось чергове спільне засідання євроклубів УІПА, Харківського ліцею 144 та розмовного клубу “Форум” НТУ (Київ)  в рамках проєкту Ukrainian Youth on the Way to Democratic Values, присвячене внеску Великої Британії у протистояння російській агресії в Україні.
  Після вітальної промови координатора євроклубу УІПА Шапаренко О.В., студенти 2 курсу УІПА Салтовець Л., Швець Д.  надали звіт про допомогу переселенцям та навели об’єми військової допомоги в цифрах. Герасименко О. (ліцей 144)  проаналізувала історичне підгрунтя дружніх зв’язків України та Великої Британії.
  Спеціальний гість засідання — воїн збройних сил України, що проходить військову підготовку у Великій Британії наочно показав величезну допомогу британців нашім воїнам.
  Соколова Л.Г., куратор євроклубу ліцею, розповіла про свій волонтерській досвід співпраці з представниками медіа ресурсів,  зокрема з художником-волонтером George Butler https://www.vqronline.org/people/george-butler в м. Харків  на початку війни.  
  Ми щасливі, що George Butler знайшов час та особисто був присутній на засіданні. Він поділився своїми враженнями під час висвітлення подій  в Києві, Харкові, Одесі, Бучі та показав свої надзвичайно талановиті та емоційні роботи. Ця розповідь визвала багато питань від присутніх.
  Учні ліцею, які проживають  у Великій Британії внаслідок війни (Меркушев С., Федченко І., Маринич Р.), підготували цікаві відео ролики та вшанували британців за їх допомогу біженцям.
  Приємно було чути теплі слова підтримки  від волонтерки з Великої Британії Pauline Marks., яка з задоволенням відповіла на всі запитання присутніх.
  З заключною промовою виступила Шевчук Л. О. – кандидат педагогічних наук, доцентка, завідуючка кафедрою іноземної філології та перекладу НТУ (Київ). Дякуємо всім 58 учасникамв зустрічі та гостям за зацікавленість в предметі розмови. Дякуємо Великій Британії за підтримку!
Докладніше про творчість  George Butler:
Drawn to War | VQR Online