Universitetskaya St., 16 Kharkiv, 307/1.
733-79-57
fl@uipa.edu.ua

Being a citizen of the European Union: what does it mean?

Being a citizen of the European Union: what does it mean?

Друге спільне засідання (жовтень, 2023): Being a citizen of the European Union: what does it mean?

В середу, 18.10.2023, о 13:50 відбулося спільне засідання наукового гуртка та Євроклубу УІПА (координатор к.філос. н., доц. Шапаренко О.В. з розмовним клубом Forum (НТУ, Київ), Євроклубом “Open World” (ліцей 144, Харків)

Тема засідання: “Being a citizen of the European Union: what does it mean?” Це вже друге наше спільне засідання Євроклубів з початку поточного навчального року. Раді вітати Євроклуб «Open World» ліцею 144 (куратор вчитель англійської мови Соколова Л.Г., а також розмовний клуб «Forum» Національного транспортного університету в Києві (керівник к.педагог.н., доц. Шевчук Л. O. )

Координатор клубу УІПА Шапаренко О.В. привітала присутніх та зазначила, що для неї як для викладача закладу вищої освіти, рух до Європи означає прийняття європейських освітніх стандартів. У вищій школі це, предусім, залучення студентів до наукової діяльності. Учасники засідання подивились відеоматеріал про технологію написання наукової роботи та виконали вправу на закріплення інформації.

Студентка магістратури КНТУ Борта А. розповіла про риси, притаманні демократичним країнам, серед яких демократія, конституційна держава, свобода, соціальна справедливість, толерантність. Її розповідь було доповнено виступами президентки клубу УІПА Швець Д. (3 курс УІПА), Тараканової Л. (1 курс УІПА).

Учениця харківського ліцею 144 Риган В. Вказала на необхідість виховання відповідальності за прийняття рішень, вміння бути частиною прогресивного світового суспільства, здатного зберігати демократичні цінності.

Карасава С. (ліцей 144, Харків) розповіла про інклюзию у всіх сферах життя, яка є неодмінною рисою демократичного суспільства.

Керівник розмовного клубу «Forum» кандидат педагогічних наук, доцентка, завідуючка кафедрою іноземної філології та перекладу Шевчук Л. O. висловила подяку учасникам зустрічі та нагадала про необхідність волонтерства в умовах війни.

Засідання відбулося в рамках спільного проекту “Українська молодь на шляху до демократичних цінностей” за підтримки European Union in Ukraine та Euroquiz UkraineЄвроклуб УІПА дякує всім партнерам та учасникам заходу.



1. Вікторина: «Are you good at Communication?» 135 студентів прийняли участь. Переможиця — Патріхалкіна Ірина Віталіївна, група   ДМП-МР23 мг2. Засідання Євроклубу “МОВНЕ РОЗМАЇТТЯ – ОДНА З СУТТЄВИХ РИС ЄВРОПИ”25 вересня 2023 відбулось спільне засідання єврокулубів УІПА (координатор Шапаренко О.В.) та Харківського лицею №144 (куратор Соколова Л.Г.) в рамках проекту “ Українська молодь на шляху до демократичних цінностей”, що триває з початку 2023 року та підтриманий Представництвом Європейського Союзу в Україні. Засідання “МОВНЕ РОЗМАЇТТЯ – ОДНА З СУТТЄВИХ РИС ЄВРОПИ” було присвячене Дню європейських мов, що відмічається 26 вересня. Загальною метою Дня європейських мов є заохочення та підтримка багатого мовного та культурного розмаїття Європи.З привітальним словом до присутніх звернулась координатор Євроклубу УІПА, к. філос.н., доцент Шапаренко О.В. З доповіддю виступила студентка 3 курсу УІПА, президент Євроклубу УІПА Швець Дарина. Вона навела цікаві дані про мови Євросоюзу.Студенти мали нагоду перевірити свою увагу під час вікторини та отримати призи за вдалі відповіді. Змістовним було і подальше обговорювання питань, пов’язаних з власним досвідом вивченням іноземних мов. Захід було проведено англійською мовою, усі присутні продемонстрували навички впевненого користування іноземною мовою.Дякуємо студентам: Пилипченко Н. (3 курс), Дахно І. (1 курс), Кошарний К. (3 курс), Вишневська К. (1 курс), Гладілка А. (1 курс), Гук В. (2 курс), Мульніна О. (2 курс), Климова А. (2 курс) та ліцеїстам: Боготала Д., Дуб Г., Карасава С., Олейник А., Піженко С., Сергійчук С. за активну участь у дискусіях.Окрема подяка за допомогу в організації Нестеренко Р. О. , технічне супроводження та затишну атмосферу студентського хаба від Батуріна М. Та Присяжного О.